Anna Marie van der Kooij

Anne Marie van den Hul (1965)Anne Marie van der Kooij

Mijn naam is Anne Marie van den Hul.
Ik ben getrouwd met Germen en draag over het algemeen zijn achternaam dus ook van der Kooij is een vaak gebruikte naam.
ik ben geboren in Amersfoort op 12 juni 1965. Tijdens mijn jeugd was ik altijd al aan het knutselen en vertelde ik fantasie verhalen aan mijn jongere zusje. Die fantasie en de verhalen samen hebben mij ertoe gebracht om destijds naar de kweekschool te gaan waar deze elementen samenkwamen.
Toen ik destijds afstudeerde wilde ik eigenlijk naar de” witte lelie “in Amsterdam; hier is het toen niet van gekomen. Toch heb ik 5 jaar geleden de stoute schoenen aangetrokken en heb mij aangemeld voor de Academie in Amsterdam (AHK; nu Breitner academie) ; een kunst opleiding tot docent- Beeldende kunst en vormgeving. In deeltijd heb ik deze opleiding kunnen doen en heb veel technieken kunnen oefenen.
Uiteindelijk heb ik nog geen vaste baan gevonden in het beroep Docent, werk wel als leerkracht op het SBO.
Mijn werk is over het algemeen intuïtief; ik speel graag met meerdere materialen en laat me telkens weer verrassen. Het meest boeiende vind ik het werken met steen; vooral albast is een van mijn geliefde steensoorten. Het is bewerkelijk en neemt veel tijd in beslag.
Ik bedenk vaak een concept wat een relatie heeft met kracht, emotie en een laag eronder. Met mijn beelden wil ik graag iets vertellen.

Kunstvorm: Beeldhouwen