Fons van der Reep

Fons van der Reep (1945)Zelfportret Fons bew

Als kind kreeg ik al tekenmaterialen voor mijn verjaardag. Als tiener kreeg ik mijn eerste fototoestel. Na mijn diensttijd heb ik als grafisch vormgever afwisselend bij reclamebureaus en drukkerijen gewerkt. In de jaren 1970 ben ik lange tijd lid geweest van fotoclub Iris in Woerden.
Eind 2002 ben ik in Frankrijk met twee zakenpartners ‘Domaine de Beauvoir’ begonnen: een centrum voor creatieve vakanties in de noordwesthoek van de Bourgogne, het stroomgebied van de Yonne ter hoogte van Auxerre. Ik begeleidde daar de schilders en fotografen.
Na de verkoop in 2005 ben ik lid geworden van de Kunstkring Woerden en heb mijn liefde voor het teken- en schilderwerk weer opgepakt. De portret- en modelavonden bezocht ik met veel plezier. Ik werd lid van de expositie- en inrichtingscommissie en ging de vormgeving voor de uitingen doen: uitnodigingen, raambiljetten, kaartjes bij de kunstwerken, smoelenboek e.d.
Sinds een paar jaar richt ik mij meer op de fotografie. Mijn hoofdthema’s: Griekenland, abstract realisme en de schoonheid van verval. Sinds vorig jaar heb ik mij ook op het boetseren naar model gestort.