Jaap van der Vooren

Jaap van der Vooren (1927)portret

Al vanaf mijn kindertijd heb ik getekend en vanaf mijn 15de ook geschilderd. Echter na mijn diensttijd bleef er als zelfstandig beroepsfotograaf weinig tijd voor over. Maar op de vakanties in Frankrijk ging de schilderskist mee om te genieten van het buiten schilderen en een aantal schildercursusweken.
Op latere leeftijd en door het lidmaatschap van de kunstenaars-vereniging Woerden heb ik de draad intensiever opgepakt.
Na mijn pensionering was er meer tijd voor zelfstudie en cursussen zoals indertijd in Nieuwkoop bij de kunstschilder H.C. Rol op de Rechthuis-studieclub. Daar heb ik geleerd een steeds beter en gerichter resultaat neer te zetten.
Het liefst schilder ik in de open lucht waar mijn olieverfschilderijen, aquarellen en pentekeningen die in sepia gewassen worden, spontaan tot stand komen. Daarnaast geniet ik van het gezamenlijk modeltekenen.
Naast tweemaal met mijn vrije fotowerk onder de titels ‘50 Woerdenaars’ en ‘Landschappen rond Woerden’ heb ik met de Kunstkring Woerden en met drie vrienden mijn schilderijen mogen tonen in het Hofpoortziekenhuis.