jannie-maakenschijn

Jannie Maakenschijn (1939)

Ik begon in de jaren tachtig met schilderen bij de Werkschuit in Woerden.
Daarna volgden beeldhouwcursussen bij Jan Vermaat en Artibus. Ik maakte abstracte beelden van o.a. albast, speksteen en serpentijn. Langzamerhand ging ik steen ook met andere materialen combineren.
Inmiddels maak ik voornamelijk abstracte objecten van verschillende materialen, zoals o.a. hout, steen, metaal, oude gebruiksvoorwerpen, soms gecombineerd met plexiglas. Ik geef op die manier nutteloos, vaak weggeworpen materiaal weer een nieuw leven. Ik werk graag samen met kunstenaars van andere disciplines.
Al jaren werk ik ’s zomers enkele weken in Zuid Frankrijk, waar ik veel inspiratie opdoe.
Naast het lidmaatschap van de Kunstkring was ik actief betrokken bij de Linschotense Kunstroute die jaarlijks plaatsvindt.

Kunstvorm: ruimtelijkje objecten Techniek: gemengde techniek