Karel van Donselaar

Karel van Donselaar (1945)Karel

Geboren aan de rand van de polder en daar altijd rondgezworven. Mijn vriendje van de lagere school was erg kunstzinnig en we zaten samen aan de tafel in de huiskamer te tekenen. Ik kreeg echter een boxcamera en was meteen verkocht. Fotograferen werd een passie. Na mijn opleiding aan de kweekschool en het behalen van een onderwijsbevoegdheid voor biologie werd ik docent aan het Kalsbeekcollege en begon daar met een fotoclub .We bouwden in de voormalige landbouwschool aan de Nieuwendijk de kolenkelder om tot doka. Op een gegeven moment -de overgang naar de digitale camera ? – verdween het plezier in fotograferen en toen een vriend een “kunstclubje “ begon , startte een nieuw hoofdstuk . Ik kon opnieuw de beelden in mijn hoofd en mijn emoties vertalen in andere ,vaak kleurrijke, beelden op papier.
Ooit, als twintigjarige, heb ik gewerkt met olieverf en nu probeer ik opnieuw me verder te ontwikkelen met schilderen en grafiek .