Kiki Dijkstra

Kiki Dijkstrakikidijkstra009

Opgeleid aan de Academie voor Beeldende Vorming, maakte ik kennis met diverse materialen en disciplines. Dat is nog steeds in mijn werk terug te zien.
Mijn Japanse wortels weerspiegelen in de verstilde gezichten van mijn keramische vrouwensculpturen. Door de combinatie met andere materialen heb ik een eigen herkenbare stijl ontwikkeld.
Met onder andere scherven Delfts blauw aardewerk, of oud plastic uit de boerensloot waarin de nerven van bladeren zijn ingevreten, ontstaan verrassende beelden.
Ik ben verbonden aan Carré d’Artistes, waarmee ik een overeenkomst heb voor mijn tweedimensionale werk. Ook daarin komen de diverse materialen en mijn verstilde stijl weer terug.
Met het ‘Veel-zijde-g’collectief ontwikkel ik nieuwe toepassingen van oude textielvormen. Dit collectief houdt regelmatig een overzichtstentoonstelling op bijzondere locaties.
Ik ben docent beeldende vorming bij Hogeschool Haarlem en Roc’s in Amsterdam en Leiden geweest. Op dit moment geef ik als vakdocent les op een Jenaplanschool in Kockengen.
Mijn uitgebreide expositielijst is te zien op mijn website: www.kikidijkstra.nl