Kunstkring exposeert in Steinhagen

12 kunstenaars van Kunstkring Woerden en 9 kunstenaars van CreARTiv exposeren van 15 september tot 26 oktober in de foyer van het Rathaus van Steinhagen. Op zaterdag 15 september is onder grote belangstelling in de Duitse partnerstad Steinhagen de gezamenlijke expositie van de kunstenaarsverenigingen CreARTiv en Kunstkring Woerden door burgemeester Klaus Besser geopend.
Afgewisseld met muziek waren er korte inleidingen van de beide voorzitters van de verenigingen, waarbij werd ingegaan op het belang van de vriendschapsbanden en dat die al 30 jaar bestaan.
Na het officiële gedeelte konden de aanwezigen het geëxposeerde werk bekijken. Daarna waren de Woerdense gasten bij voorzitter Wolfgang Milting uitgenodigd om elkaar onder het genot van Kaffee und Kuchen beter te leren kennen. Dit werd ‘s avonds bij het gezamenlijke diner voortgezet.
De volgende dag werden we door onze Duitse gastheren/vrouwen verwend bij een gezamenlijke brunch. We voelden ons meer dan welkom.
De zondag werd afgesloten met een bezoek aan het pas geopende museum van de bekende regionale kunstenaar Peter August Böckstiegel, waar een interessante rondleiding langs diens werk werd verzorgd. Daarna was het weer tijd om naar huis te gaan. We hadden het gevoel dat er echte vriendschappen waren ontstaan. Er komen in ieder geval een aantal leden van CreARTiv 6 en 7 oktober naar Woerden voor de Atelierroute. Vanzelfsprekend wordt CreARTiv volgend jaar bij het 50-jarig jubileum van de Kunstkring uitgenodigd.

Onderstaand een korte impressie van de opening en de expositie. Benieuwd naar meer ?Kijk dan ook eens hier.