Lottie de Bruijn

Lottie de Bruijn (1953)Lottie de Bruijn

Klei heeft altijd een grote aantrekkingskracht op mij gehad. De krokodil die ik als 9-jarige heb gemaakt, staat nog steeds tussen mijn keramiek.
Vanaf 1991 intensief met klei gaan werken. Na cursussen bij Jeannette Huizenga, meerdere cursussen en workshops gevolgd bij de SBB en Keramikos.
Ik maak voornamelijk vrouwenbeelden, maar daarnaast ook asymmetrische vazen en kruiken. De vorm is voor mij erg belangrijk. Deze moet vloeiend van lijn zijn. Er moet beweging in zitten, maar ook een bepaalde eenvoud en ingetogenheid uitstralen. De decoratie tenslotte moet ook iets toevoegen.
De inspiratie voor de beelden komt veelal van vakantiereizen door Aziƫ en Zuid-Amerika. Maar ook de mensen en de natuur in mijn directe omgeving zijn voedingsbronnen voor mijn werk.

Kunstvorm: Keramiek