Lydia Baarda

Lydia Baarda (1949)Lydia Baarda

Lydia Baarda woont sinds een paar jaar in Woerden en is sinds sept. 2016 lid van Kunstkring Woerden en van schilderclub Magenta.
Ze was al kunstzinnig in haar kindertijd en altijd aan het tekenen. Van 1968 tot 1972 volgde zij de opleiding leraar tekenen en stofversieren aan de Kunstnijverheidopleiding in Rotterdam.
In 1986 sloot zij zich aan bij een Rotterdamse kunstgroep , wat in 1972 resulteerde in de oprichting van de “Chabotgroep”. In die tijd legde Lydia zich vooral toe op het schilderen in de olieverf-techniek, daarnaast ook het aquarelleren, tekenen naar model en gemengde technieken. Ze volgde jarenlang boetseerlessen bij Vera Harmsen.
Gedurende enkele jaren waren vooral paarden het onderwerp van haar schilderijen. Nu is Lydia in de ban van het water: het lijnenspel, kleur, lichtval en beweging probeert zij te vangen in grote, zeer realistische werken met een groot oog voor detaillering. Daarmee probeert zij door te dringen tot het wezenlijke van het onderwerp.
De zee is steeds haar grote inspiratiebron: boten, zeehonden, woeste kusten en paarden in de branding . Geschilderd in een heldere, magisch- realistische stijl.
In 2011 won zij een eerste prijs met haar werk in een regionale selectie van Talens Palet, in 2012 mocht zij meedoen met een tentoonstelling in de Kunsthal van Rotterdam met een bekroond werk in het kader van de wedstrijd “Zoet en Zout”.

Kunstvorm: Schilderen