Marcia van Oploo

Marcia van Oploo-Penninga (1981)marciavanopstal006

Hoewel ik als kind al vroeg met zeer veel details tekende en altijd bovengemiddelde interesse in het weergeven van de menselijke figuur heb gehad, heb ik me pas in 2009 gerealiseerd dat ik hiervan meer dan een hobby wilde maken. Bij de Kunstkring Woerden heb ik mijn plek gevonden en ben frequent deelnemer aan de avonden voor modeltekenen en -schilderen.Ik heb in 2011/2012 een model- en portretcursus bij het Utrecht Centrum voor de Kunsten gevolgd om mij de techniek nog meer eigen te maken.
Mijn doel is om werken te maken die de emotie van het menselijk lichaam op zo’n manier weergeven dat anderen erdoor worden geraakt. In modelweergaven hou ik de gezichten opzettelijk vaag en daag mezelf op deze manier uit om de volledige uitdrukkingskracht in de houding te leggen. Sinds kort experimenteer ik ook met abstracte werken, waarbij de kunst is om van kleurvlakken een samenhangende compositie te creëren.