Over

Over ons

De Kunstenaarsvereniging Woerden vierde in 2014 haar 9e lustrum en is als Kunstkring Woerden een begrip in Woerden en het Groene Hart. Wij staan voor:

  • het bieden van een platform voor contacten tussen kunstenaars in de regio
  • het bevorderen van culturele activiteiten en het vergroten van de belangstelling daarvoor in Woerden en omgeving.
  • het organiseren voor leden en niet-leden diverse atelieractiviteiten, workshops/cursussen en exposities. Deze laatste zowel binnen als buiten Woerden.

De Kunstkring streeft ernaar om een ontmoetingspunt te zijn voor kunstenaar, publiek, overheid en bedrijfsleven.
De Kunstkring initieert culturele projecten en participeert in die van andere organisaties; ook kunnen culturele maatwerksessies worden georganiseerd.

Veel van de leden, waarvan sommigen ook buiten de regio bekendheid genieten, spannen zich in om kunst dichter bij het publiek te brengen.

De Kunstkring is financieel onafhankelijk van gemeentesubsidie en beschikt over een goed geoutilleerd atelier, waar zij de beschikking heeft over een keramiekoven, spuitcabine, etspers, lithopers en natuurlijk schildersezels en boetseerbokken en (beperkte) expositiefaciliteiten. Recent is het atelier voorzien van faciliteiten voor de fotografiegroep.

Gedetailleerde informatie is te lezen in het Beleidsplan en de Statuten, die kunnen worden gedownload op de pagina Informatie.