ria van roekel

Ria van Roekel (1952)Portret-Ria-van-Roekel

Opgegroeid in Oudewater en later verhuisd naar Snelrewaard. Vanaf 1986 wonen we in Papekop. De weidsheid en ruimte van de polder rondom geeft me nog steeds een gevoel van vrijheid. In ben daar thuis en vervolg mijn weg van keramist via kunstzinnig therapeut beeldend naar het kunstenaarsvak.
In 2002 studeerde ik af als kunstzinnig therapeut beeldend en daarin heb ik ruim 12 jaar met veel plezier gewerkt. Met cliƫnten hebben we ook gezamenlijk geƫxposeerd in de bibliotheek en in het gemeentehuis van Oudewater.
In 2014 heb ik mijn werk afgerond en in 2015 ik ben lid geworden van de kunstkring Woerden. Een nieuwe fase met nieuwe uitdagingen. In mijn werk probeer ik met minimale middelen het spel van licht-duister tevoorschijn te laten komen. De rijkdom van de kleurenwereld zichtbaar te maken met in beginsel de primaire kleuren rood geel en blauw; vanuit sfeer via beweging naar de uiteindelijke vorm. Ik werk met plezier in mijn werkruimte in het Papekopse en heb het boetseren als eerste serieus opgepakt, na het wekelijkse tekenen in het open atelier van de kunstkring op woensdagochtend.