willemijn onrust

Willemijn Onrust

Geboren in Zuidland op de Zuid-Hollandse eilanden en sinds 1974 wonend in Woerden.
Ik heb in mijn jeugd altijd veel getekend en van mijn 13de tot mijn 18de jaar, 5 jaar les in tekenen en technieken van kunstenares/lerares Corrie Moeliker gehad.
Daarna jarenlang met andere creatieve zaken bezig geweest, waaronder o.a. fotografie en boekbinden. Van 1996 tot 1999 veel poëzie geschreven. Ik was in die tijd ook lid van de Dichtersgroep Woerden en was medeorganisator in 1997 en 1999 van De Nacht van de Poëzie in Woerden. Beide keren was er ook een expositie aan verbonden. In 1999 samen met de Kunstenaarsvereniging in Woerden. “Dichter bij Kunst”. Gedichten van leden van de Dichtersgroep bij schilderijen van leden van de Kunstkring. Ik zat in de werkgroep en had veel contact met de diverse kunstenaars, waardoor het bij mij ook weer begon te kriebelen om meer beeldend bezig te zijn. Mijn gedichten waren gekoppeld met schilderijen van Roel van der Bij. We zaten in die periode een beetje in dezelfde gevoelslaag.
Ik heb me toen aangesloten bij “Kijk op kunst”, een groep rond Leo Borsboom, om me weer verder te bekwamen in tekenen en vooral schilderen.
Ik schilder vanuit mijn gevoel. Mijn werk heeft soms wel figuratieve invloeden, maar ik creëer daarin mijn eigen wereld van kleur, sfeer en regels. Mijn vorm is een mix van expressionisme en magisch realisme. Ik gebruik vooral krachtige primaire kleuren en werk graag met paletmes en soms met collages. Ook pastel vind ik leuk om te doen. Ik wil me ook niet vastleggen in een vaste vorm maar schilderen wat me op dat moment bezig houdt.
Vanaf 1999 ben ik in de zomer ook met beeldhouwen bezig. Eerst jaarlijks alleen bij kunstenaar Riet Kolenberg, maar vanaf 2013 ook bij Arte in Kamerik bij Gaetane Scholten.