Inschrijven en deelnemen

De vereniging is gehuisvest aan de Edisonweg 9b in Woerden.
Zij beschikt over een eigen ruimte van 125 m2, waarvan 90 m2 als atelierruimte is ingericht. Dit biedt voldoende mogelijkheden voor alle leden om zelfstandig of in groepsverband te werken. Er zijn schildersezels, schootborden, bokken om met klei te werken, verrijdbare tafels, een ruime oven om te bakken, achtergronden voor ondersteuning bij fotografie, literatuur, multimedia, stoelen, een etspers, schoonmaakmiddelen enz. Zie de plattegrond.  Alle leden kunnen hiervan, behoudens elektriciteitskosten van de oven, zonder vergoeding gebruik maken. Sleutelbeheer is centraal geregeld en gebruik van de ruimte moet worden doorgegeven aan de beheerder. Bij het atelier zijn twee parkeerplaatsen, maar in de onmiddellijke omgeving is meestal ruimte genoeg. 
Het lidmaatschap per jaar bedraagt € 130 euro. Aanmelden kan via de 'rode knop" op elke pagina van de website. Toelating gebeurt na een kennismakingsgesprek met twee leden. 

In het Atelier (Edisonweg 9b in Woerden) worden ieder jaar de volgende activiteiten georganiseerd. Het overzicht verschijnt medio december voor het voorjaar en medio augustus voor het najaar
Raadpleeg bij vragen de coördinator van de onderstaande activiteiten 

Voor portrettekenen zijn geen kosten verschuldigd. De coördinator regelt in overleg met de deelnemers een kleine attentie voor het model.
Bij tekenen, schilderen en boetseren naar professioneel model worden de modelkosten over de deelnemers verrekend. 
Bij de masterclass schilderen wordt onder leiding van een landelijk bekende kunstenaar gewerkt in groepen van acht tot negen deelnemers. De kosten hiervan worden over de deelnemers omgeslagen. Vaak is dit een bedrag tussen de € 20 en € 25 euro per dagdeel.

Gebruik van koffie en thee is gratis. 

Buiten deze activiteiten kunnen leden vrij van huur in het atelier werken. Ook niet-leden kunnen, wanneer zij regelmatig komen, tegen een vergoeding van 15 euro per dagdeel deelnemen.
Men moet met minimaal twee personen aanwezig zijn.  Er zijn groepjes van twee tot acht deelnemers op de maandagmiddag en vrijdagmiddag in het atelier. Wil je je hierbij aansluiten neem dan contact op met Tineke Hoepman of Theo Aarsen of stuur als niet lid een mailtje naar info@kunstkringwoerden.nl 

Daarnaast worden er in het Atelier algemene activiteiten georganiseerd. Hieraan zijn geen kosten verbonden. 

  • Ontmoetingsavond
  • Werkbesprekingen 
  • Algemene Ledenvergadering
  • Kunstcafé (met kunstlezing)

Wil je niet bij de Kunstkring aansluiten, dan kun je ook lidmaatschap aanvragen bij de volgende verenigingen. Zij maken ook gebruik van dit atelier.  

  • Schilderclub Magenta
  • Schilderclub Woerden
  • Schilderclub Polycromia
  • Textielgroep Veelzijde-g Collectief