Inschrijven en deelnemen

De vereniging heeft haar atelier aan de Edisonweg 9b in Woerden en beschikt over voldoende mogelijkheden voor leden om zelfstandig of in groepsverband te werken. Er zijn schildersezels, schootborden, bokken om met klei te werken, verrijdbare tafels, een ruime oven om te bakken, achtergronden voor ondersteuning bij fotografie, literatuur, multimedia, stoelen, een etspers, schoonmaakmiddelen enz. Zie de plattegrond
Alle leden kunnen hiervan, behalve elektriciteitskosten van de oven, zonder vergoeding gebruik maken. Bij het atelier zijn twee parkeerplaatsen, maar in de onmiddellijke omgeving is meestal ruimte genoeg. 
Het lidmaatschap per jaar bedraagt € 140 euro. Aanmelden kan via de 'rode knop' op elke pagina van de website. Toelating gebeurt na een kennismakingsgesprek met twee leden. 

In het atelier worden ieder jaar vaste activiteiten georganiseerd. Het overzicht verschijnt medio december voor het voorjaar en medio augustus voor het najaar. Raadpleeg bij vragen de coördinator van de onderstaande activiteiten. 

Voor portrettekenen zijn geen kosten verschuldigd. De coördinator regelt in overleg met de deelnemers een kleine attentie voor het model.
Bij tekenen, schilderen en boetseren naar professioneel model worden de modelkosten over de deelnemers verrekend. Bij de masterclass schilderen wordt onder leiding van een landelijk bekende kunstenaar gewerkt in groepen van acht tot negen deelnemers. De kosten hiervan zijn € 25 per dagdeel. 

Buiten deze activiteiten kunnen leden vrij van huur in het atelier werken. Ook niet-leden kunnen, wanneer zij regelmatig komen, tegen een vergoeding van 15 euro per dagdeel deelnemen. Men moet met minimaal twee personen aanwezig zijn.  Er zijn groepjes van twee tot acht deelnemers op de maandagmiddag en vrijdagmiddag in het atelier. Wil je je hierbij aansluiten neem dan contact op met Tineke Hoepman of Theo Aarsen of stuur als niet-lid een mailtje naar info@kunstkringwoerden.nl 

Daarnaast worden er in het atelier algemene activiteiten georganiseerd. Dit zijn ontmoetingsavonden, werkbesprekingen, projectbijeenkomsten, de Algemene Ledenvergadering en kunstcafés. 

Het atelier wordt op een aantal dagdelen verhuurd aan de Schilderclub Magenta, de Schilderclub Woerden, de Schilderclub Polycromia, de Textielgroep Veelzijde-g Collectief en  de Aquarelgroep van Corien Kuiper-van Swigchem