Exposities in voorgaande jaren

 • december 2021. Winterexpositie voor leden, thema Vergezicht, Galerie van Slagmaat
 • 28 september 2020 tot 21 juni 2021. Ledenexpositie  AB-normaal
 • 21 juni tot en met 18 oktober, Bibliotheek Woerden. Thema BLAUW
 • 15 februari tot 16 april. Wintersalon in het Atrium van het Antoniusziekenhuis 
 • 15 februari tot 16 april. De digitale Wintersalon, website
 • 16 april tot 25 juni. 3D werk in de vitrine van het Antoniusziekenhuis Woerden
 • oktober Expositie Schetsend Verder

en verder:

 • vanaf 26 maart  tot heden Henk Eijlers in het Logeerhuis Bredius
 • vanaf 2020 tot heden, Gerdien Meijnen in de Annex Cinema 

In 2020

 • 11 tot 19 december. Ledenexpositie in Expositieruimte bij Galerie van Slagmaat, klik hier voor de digitale versie
 • 05 september tot half oktober. Schilderijenexpositie van Jan Vermaat in Galerie Van Slagmaat
 • 01 juli tot 01 oktober. Digitale ledenexpositie op de website van de Kunstkring Woerden. digitaal
 • 03 en 04 oktober. Expositie medewerkers hospice De Mantelmeeuw Woerden in het atelier van de Kunstkring
 • Geannuleerd 124 en 25 oktober expositie familie Aarsen in atelier Kunstkring
 • 04 september tot 4 oktober. Deelname van leden aan de Atelierroute Groot Woerden in de Woerdense binnenstad
 • 28-29 augustus en 4-5 september. Lock-down|Open up  in expositieruimte bij Van Slagmaat
 • Geannuleerd. 25 mei tot 28 september. Ledenexpositie in Bibliotheek 
 • Geannuleerd. 9 en 10 mei, Pop-up expositie voor alle leden in het Bredius
 • Geannuleerd. 28 en 29 maart, en 21 en 22 november Fons van der Reep in het atelier van de Kunstkring
 • Geannuleerd. 21 en 22 maart, Schetsend Verder in het atelier van de Kunstkring
 • 8 maart, Wereldvrouwendag, Vrouwen voor Woerden, in het Klooster. Ria Blom met negen vrouwenportretten 
 • vanaf 17 februari 2020 Bianca Groenensteijn gedurende een half jaar in de bibliotheek.
 • 21 en 22 februari in Milandhof Zegveld, Jillis Achterberg
 • 17 februari tot heden Helga van kleef in Annex Cinema
 • 15 en 16 februari Nieuwe leden presenteren zich in Atelier Kunstkring. Anke van den Hurk, Linda Koers, Liesbeth de Graaf, Laura de Rijk, Vera Pieterse, Dorette Ghajar, Herman Tilstra, Saskia Hoek, Marcel de Roos, Diny van der Aalsvoort
 • 13 januari t/m 17 februari  Puck Sluijs in de Annex Cinema
 • 2 december t/m 13 januari Gerdien Meijnen in de Annex Cinema

 

Bezoek en geniet van de expositie 'Vier in verf'!

Een 50-tal gevarieerde kunstwerken van 4 leden van de jubilerende Kunstkring Woerden is tot en met 27 augustus 2019 te bezichtigen in Regiobibliotheek Woerden.
Prachtige landschappen in pastelkleuren, portretten, modelstudies, stillevens en bloemenschilderijen. Deelnemers zijn Ria Blom, Henk Eijlers, Hannah Neijssel en Iman Vroman.
Vrijdag 14 juni om 18.30 uur waren 16 leden van de Kunstkring en een lid van Magenta aanwezig voor het Ontmoetingsuur van de expositie Vier in Verf. In kleine groepjes van drie of vier man zijn alle werken door de makers (Ria 19 stuks, Hannah 6 stuks, Iman 10 stuks en Henk 12) van een toelichting voorzien, werden de werken besproken en werd uiteraard genoten van de appeltaart die coördinator Helga van Kleef had gebakken.
Het werd een leerzame rondgang waarbij de leiding van de bibliotheek met enige dringendheid op de sluitingstijd van 20.00 uur moest wijzen.

Tot eind juni 2019 exposeerde Marlouke San Giorgi in de theesalon van De Blauwe Meije in Zegveld. Er hing met name kleiner werk dat qua uitstraling mooi paste in de natuurlijke omgeving. Marlouke is een graag gezien exposant in dit mooie stekje langs de Meije

Je moet er zijn op zaterdag 22 juni tussen 15.00 en 17.00 uur. De feestelijke finissage van een bijzondere expositie.
Twee weekenden, op vrijdag en zaterdag van 10-17 uur exposeren vier bekende Woerdense kunstenaars, waarvan twee lid zijn van de Kunstkring Woerden, in de expositie ruimte van de Galerie van Slagmaat. Hoe bijzonder mooi kun je een grote verscheidenheid van werk zo goed combineren. De in het oog springende en kleurige vilten tapijten van Alex Feenstra naast de ontroerend sobere schilderijen, aquarellen en tekeningen van Dirk van der Vecht. De kleine juweeltjes in natuursteen van Linda Koers vormen een warme verbinding tussen die grote kunstwerken. De 30+1 Rembrandtfoto's van Woerdenaren, gaemaakt door Maria Margraf tonen een opstelling en een impressie die voor een expositie van Marlene Dumas niet onderdoet. 

De Horizon expositie in de Romeynshof in Rotterdam-Ommoord werd op zaterdag 6 april om 14.00 uur feestelijk geopend door de Kralingse kunstenaar, tekenaar/schilder en graficus Willem van Hest. In de tweede helft van dit jaar, vanaf 29 september ontluikt deze tentoonstelling op een locatie in Woerden.
Daarna reist de expositie door naar onze tijdelijke Kunstkring Voorne locatie in Brielle.
Het eerste luik in de Romeynshof was te zien tot 26 juni van maandag t/m vrijdag. Romeynshof, Stresemannplaats Rotterdam

Dit jaar is het drie en halve eeuw geleden dat de grootste schilder uit de Gouden Eeuw, Rembrandt van Rijn, overleed.
In Woerden houden leden van de Kunstkring de herinnering aan de grote meester levend. De Kunstkring Woerden werd
300 jaar na het overlijden van Rembrandt opgericht en viert in 2019 het 50-jarig bestaan. Dat jubileum staat in het teken
van Rembrandt. De leden werden uitgenodigd een op Rembrandt geïnspireerd werk te maken voor een tentoonstelling in
het Stadsmuseum Woerden onder de titel: Vrije Streken. Alles mag, als maar te zien is dat Rembrandt de inspiratiebron is.
In maart beoordeelden manager Arja van Veldhuizen en conservator Stephanie Rompa de werken. In veel werken was de
invloed van Rembrandt duidelijk voelbaar. Niet alleen het artistieke niveau en het ‘Rembrandt-gehalte’ van de kunstwerken
speelde een rol bij de beoordeling, ook werd gezocht naar mooie combinaties voor de tentoonstelling.

Selectie
De leden van de Kunstkring werden vorig jaar uitgenodigd om deel te nemen aan deze expositie en werk te maken dat verwijst naar Rembrandt van Rijn. De titel van de tentoonstelling -Vrije Streken-  geeft aan dat die opdracht ruim mocht worden opgevat.  Het leidde tot 87 inzendingen van 39 kunstenaars, zowel beroeps als amateurs.

Conservator Stephanie Rompa en manager Arja van Veldhuizen maakten een keuze uit de inzendingen. De belangrijkste criteria waren de esthetische kwaliteit en de relatie met Rembrandt. Uiteindelijk werden 34 werken, gemaakt door 24 leden, geselecteerd. Het merendeel van de oogst bestaat uit schilderijen, zowel in olie- als acrylverf. Maar er zijn ook foto’s,  keramiek, tekeningen, papieren objecten en een ets.

Rembrandt
Het thema ‘Rembrandt’ werd op veel verschillende en soms verrassende manieren vertaald. Sommige leden bleven dichtbij een door Rembrandt gemaakt schilderij, anderen kozen voor een eigentijdse opvatting van een zeventiende-eeuws werk. Maar de expositie laat ook hedendaagse portretten zien die vooral  door lichtval en kleurgebruik aan Rembrandt doen denken. Abstracte kunst is er ook, net als een hedendaagse impressie van de grote, witte kragen die in de Gouden Eeuw in de mode waren. Keramiek, bijvoorbeeld de handen van professor Tulp van De anatomische les, foto’s en een bijna twee meter hoge constructie completeren de expositie.

Deelnemers
Aan de jubileumtentoonstelling doen de volgende leden mee: Theo Aarsen, Jillis Achterberg, Bianca Isabella Arendse, Lydia Baarda, Martien Bakhuizen, Ria Blom, Lottie de Bruin, Sietse Goverts, Tineke Hoepman, Jeannette Huizenga-Luteijn, Lia van Kesteren, Helga van Kleef, Nelleke Kuijpers, Maria Margraf, Gerdien Meijnen, Didi Mooiman, Hannah Neijssel, Koos van den Nieuwendijk, Aart Sliedrecht,  Marlouke San Giorgi, Jan Vermaat, Iman Vroman, Ido Vunderink en Joanne Wienk .

Traktaties
Gedurende de tentoonstelling trakteren de leden van de Kunstkring bezoekers op extra feestelijke en GRATIS activiteiten. Hieronder een overzicht:

 • Op de foto zoals Rembrandt

Rembrandt was o.a. beroemd om zijn prachtige portretten met een sterk contrast tussen licht en donker. Nu kun je zo’n prachtig portret van jezelf laten maken in de zeventiende-eeuwse setting van de Vroedschapszaal. De fotostudio is open op 15 mei van 15:00 tot 17:00, 26 mei van 14:00 tot 17:00 en 1 juni van 14:00 tot 17:00.

 • Verhaal op zaal

De leden van de Kunstkring geven uitleg bij hun eigen werk en dat van hun collega’s op 12 mei om 14:00 en 15:00, 25 mei om 14:00 en 15:00 uur en 2 juni om 14:00 en 15:00 uur.

 • Lezing door Max Put

Tenslotte trakteert de Kunstkring op een lezing over Rembrandt en zijn oeuvre door kunsthistoricus Max Put. De lezing vindt plaats in de grote zaal van Concordia op 16 mei van 20:00 tot 21:30 uur.

Een record aantal deelnemers !
We hebben in de zaal voor iedereen een ruimte van 2,80 bij 1 m. Dus je bent niet beperkt tot 1 of twee stuks werk, maar zoveel als je ordelijk op deze ruimte kunt onderbrengen. Genoeg ruimte dus om je kunst(en) te laten zien. Zie de bijlage. Deze hoef je niet mee te nemen, we hebben die op zaterdagmorgen ook liggen.
Er zijn vragen geweest of het je “beste”werk moet zijn. Nee hoeft niet, mag wel, neem mee waarmee je jezelf wilt presenteren. Het is geen wedstrijd. Heb je een boek geschreven of geïllustreerd, heb je een schetsboek uit je jeugd, heb je iets anders wat je van je zelf te presenteren vindt, doe het gewoon. Het is handig om op een A4-tje te schrijven waarom je dit opstelt. Dat geeft aanleiding om er met elkaar over te praten.
Er zijn ook vragen hoe je een en ander mag inrichten. Het is nu een compleet lege zaal. Dus neem een ezel mee, een klaptafeltje of een expositieblok. Aan een wand zijn er mogelijkheden om schilderijen te hangen, dat is de rechterwand op de tekening. Mis je ezels of blokken, leen het vanuit ons Edisonatelier.
Breng je werk tussen 9 en 11 op zaterdagmorgen, Brediushonk, Kievitstraat 40, ben je later, bel even Theo 06 39138050, Lottie 0647464649, uiterlijk 15.00 uur. Je werk wordt door Lottie geregistreerd voor de verzekering.
Haal je werk op op zondag tussen 17.00 – 18.00 uur.
De expositie is open op zaterdag bij het feest en op zondag vanaf 11.00 uur, moederdag, dan kom je gewoon met de hele familie. We hebben voor zaterdag en zondag een toezichtsteam Helga, Lottie, Theo.

Willem Jacobs heeft een jaar lang rondgestruind in het kleine natuurgebied Waterrijk in Woerden. Met vulpen en een oude 500mm Tokina spiegellens heeft hij stoere poëzie geschreven en foto's gemaakt van riet, licht, roest en vrede. 
Petra Bakker werd verliefd op de kleuren en bood aan sieraden in de kleurstellingen van de foto's te maken. 
Zo werd de liefde voor Waterrijk gevierd.
Kom kijken, luisteren en voelen hoe de natuur van Waterrijk mensen in vervoering brengt.

De opening was op zaterdag 4 mei. De expositie is open tot 25 mei op de gebruikelijke openingstijden van de galerie.
Van 10-17.00 uur

 

 

Lydia Baarda exposeerde t/m 15 maart 2019 bij Kooijman Gladzo Interieurs aan de Touwslagersweg 14 te Woerden.

Ze schreef hierover het volgende:

"Op mijn expositie hangen 18 werken, waaronder enkele gemengde technieken en meerdere in olie op doek. Bij de gemengde technieken ga ik uit van vlekken in aquarel, daarin maak ik gebruik van krijt, zout, lijm en zie daardoor vormen ontstaan waardoor ik weer geïnspireerd word hoe ik verder moet gaan. Het groeit als het ware.
Over de olieverfschilderijen geef ik ook uitleg in het bijgevoegde filmpje van het interview . Meest word ik geïnspireerd door de natuur, waaronder ook mens en dier. Enkele jaren heb ik ook paarden geschilderd, daarna kwam ik steeds meer in de ban van water en dan van het onstuimige , opspattende, stromende water".

Een onverwachte, spontane expositie, foto's van Maria Margraf en Marianne Dams

 

 

 

 

 

 

Was op 9 en 10 februari te bezichtigen bij:

Galerie van Slagmaat

Leidsestraatweg 36          Open: vrijdag en zaterdag van 10-17 uur en op afspraak.
3443 BV  Woerden  

Connecting, een ontroerende expositie bij de Galerie van Slagmaat

15 februari, wat een feestelijke opening. Vele tientallen gasten waren erbij in
de Expositieruimte van de Galerie van Slagmaat. Bijzonder werk met een goed
verhaal, daar zorgden Mieke Mars, lid van de Kunstkring Woerden, en haar
collega-exposant Bram Boer uit Gouda voor. Bram en Mieke namen zeven
levensthema’s en hebben dat op doek gezet. Ieder deed dit vanuit zijn eigen
achtergrond en schilderservaring. Bram vooral abstract en Mieke meer
realistisch. Er bleken ontroerende combinaties te ontstaan. Een aanrader.

De expositie niet gezien ? 

NextGEN Gallery

Bewerken
Verwijderen

Negen leden van de Kunstkring Woerden toonden nieuw werk tijdens de Najaarssalon 2018:

Jannie Maakenschijn, Maria Margraf, Iman Vroman, Bianca Isabella Groenestein, Fons van der Reep, Jan Vermaat, Lydia Baarda, Ria Blom en Dorine Rosier.

De Najaarssalon was van 12 t/m 27 oktober 2018 in de Expositieruimte van Galerie Van Slagmaat.

Het was een gevarieerde verkoop - expositie van schilderijen, keramiek, assemblages en fotografie. Hier is een overzicht van de Najaarssalon 2018 van de Kunstkring Woerden.