Exposeren in ons atelier

Ons atelier biedt ruimte voor exposities.
De Kunstkring stelt, juist gedurende weekenden, het atelier tegen een bescheiden vergoeding ter beschikking van leden en niet-leden. Er is een groot wandoppervlak dat kan worden vergroot met een extra schuifwand.  Daarnaast is er 20 meter plankruimte en zijn er sokkels  voor 3D-werk. De exposities trekken in de weekenden doorgaans  veel bezoekers. Er is dan voldoende parkeerruimte. Voor de afmetingen van de expositieruimte klik op Expositieruimte

Ook voor de jaarlijkse Atelierroute Groot Woerden is er regelmatig belangstelling voor een expositie in het atelier.
- Aanvragen tot maximaal vier gaan op volgorde van binnenkomst.
- Zoveel mogelijk wordt voorrang gegeven aan leden.
- Zoveel mogelijk wordt voorrang geven aan hen die niet eerder bij de atelierroute  hier exposeerden.
Definitieve toewijzing geschiedt per 1 april voorafgaande aan de Atelierroute. 

Voorwaarden zijn:
– het atelier is ter beschikking van de exposant(en) van vrijdagavond 18:00 uur t/m zondag 21:00 uur.
– de exposant is zelf verantwoordelijk voor het inrichten en afbreken van de expositie; hierbij mag gebruik gemaakt worden van het bestaande ophangsysteem. Boren en timmeren is niet toegestaan.
– het atelier, keuken en toilet moet schoon en opgeruimd worden achtergelaten, gebruikt servies moet worden afgewassen en op de oorspronkelijke plaats opgeborgen.
– de exposant is zelf verantwoordelijk voor te schenken (fris)drank. Koffie en thee kunnen worden gebruikt van de Kunstkring. Andere dranken dan koffie en thee zullen door de exposant zelf moeten worden bekostigd.
– de exposant is zelf verantwoordelijk voor de publiciteit en het openen en sluiten van het atelier.
– wil je dat je werk onder de verzekeringsvoorwaarden valt van de Kunstkring, zorg er dan voor dat de penningmeester voor de expositie een overzicht heeft van de werken met de prijs  

Binnen de Kunstkring zijn er twee leden, Maarten Pieterse en Theo Aarsen, die  u wegwijs kunnen maken in het atelier, de keuken en de opslag. Zij kunnen u van advies dienen over alle zaken die bij een expositie aan de orde kunnen zijn.  

Afspraken / boekingen kunnen worden gemaakt – via de website – bij de secretaris en/of de penningmeester van de Kunstkring via dit formulier.
De vergoeding voor het gebruik van het atelier is:
– €    55 bij een expositie door een lid of een groep leden van de Kunstkring;
– € 110 bij een expositie door een lid met derden die mee-exposeren
– € 175 bij een expositie door “derden”; hierbij zal een vrijwilliger van de Kunstkring het atelier (ont)sluiten

Interesse ? Kijk eerst op de Activiteitenkalender op deze website of de gewenste datum beschikbaar is. 
Deze regeling is uitsluitend bedoeld voor exposities, d.i. het tentoonstellen van twee- of driedimensionale kunstwerken. Voor het organiseren / houden van workshops, lezingen of andere daaraan gerelateerde activiteiten geldt een aparte regeling.