Historie
De kunstenaarsvereniging is opgericht op 1 februari 1969. De initiatiefnemers waren Jan Vermaat en Herman Prins die met Leo Borsboom, Puck Sluijs, Nancy Six Dijkstra en Marjolein Schouten in hun kielzog wekelijks bijeenkwamen om samen het modeltekenen te beoefenen.
Al snel groeide het clubje uit tot een flinke groep, waarvan een aantal personen nog steeds op de ledenlijst staan.
Het oorspronkelijke gezamenlijke modeltekenen breidde zich uit en in de volgende jaren werden steeds meer technieken omarmd zodat nu kunstenaars die uiteenlopende kunstvormen beoefenen een plekje bij de Kunstkring vinden.
In de loop der tijd was er regelmatig contact met kunstenaars van Woerdens zustergemeente Steinhagen. Tot de dag van vandaag vinden er regelmatig over en weer bezoeken plaats, telkens vergezeld van exposities.
Rond het 35-jarig bestaan werd een samenwerkingsproject met de Dichtersgroep Woerden opgezet dat resulteerde in een expositie van beeldende kunst van leden van de kunstkring met bijbehorende gedichten van leden van de Dichtersgroep. Een bundel herinnert aan een succesvolle samenwerking.
Bij het 40-jarig bestaan van de vereniging “trakteerde” de Kunstkring de inwoners van de gemeente Woerden op workshops zoals schilderen, boetseren, kunst van de Aboriginals en speciaal voor de kinderen een cursus koeien schilderen op locatie.
Van Kamerik via diverse locaties in Woerden kwam de Kunstkring medio 2012 op haar huidige adres in Kamerik terecht.
Terugblik door leden van het eerste uur:
Terugblik 45 jaar Kunstkring (1)
Terugblik 45 jaar Kunstkring (2)
Terugblik 45 jaar Kunstkring (3)
Terugblik 45 jaar Kunstkring (4)